Baletna solista Monja Obrul in Davide Buffone sta se udeležila gala baletnega koncerta "Ljubezenski baletni dueti - zvezde Narodnega gledališča v Beogradu in nacionalnih gledališč iz regije", je potekal v Beogradu na valentinovo.

Na programu so bili ljubezenski dueti iz najbolj znanih baletnih klasikov ter del priznanih koreografov iz regije, Monja in Davide  sta odplesala znameniti duet iz baleta Radio and Juliet Edwarda Cluga. Ob gostiteljih in mariborskih solistih so nastopili plesalci iz sedmih gledališč in šestih držav regije - HNK Zagreb (Hrvaška), Narodnega pozorištva Sarajevo (Bosna in Hercegovina), Nacionalne opere in baleta Skopje (Severna Makedonija), Slovenskega narodnega gledališča Maribor (Slovenija), Opere in baleta Sofija (Bolgarija) ter Srpskega narodnega gledališča Novi Sad (Srbija).

"Ta sodelovanje je praznovanje različnih izrazov ljubezni skozi balet. Ponosni smo, da smo združili talente baletnih plesalcev nacionalnih gledališč iz celotne regije, ustvarjajoč edinstveno izkušnjo za naše občinstvo. Baletni gala ni le predstava; to je praznovanje enotnosti, kjer nas lepota plesa povezuje v duhu ljubezni in umetniškega sodelovanja," sta sporočili Ana Pavlović in Smiljana Stokić, umetniška in izvršna direktorica Baleta Narodnega gledališča v Beogradu.