V soboto, 10. februarja, z uprizoritvijo opere Manon Lescaut, Opera in Balet SNG Maribor pričenja serijo uprizoritev posvečeno legendarnemu italijanskemu skladatelju Giacomu Pucciniju ob stoletnici njegove smrti.

Giacomo Puccini, italijanski operni skladatelj,  je navdih za svoja glasbenogledališka dela našel v ljubezni in najrazličnejših psiholoških konfliktih, še posebej pa je bil naklonjen ženskim protagonistkam, ki jim je namenjal najvidnejše sopranske vloge in jih za vselej ovekovečil z globoko ekspresivnostjo svoje glasbe. Čeprav je pisal tudi orkestralno, sakralno in komorno glasbo, se je v zgodovino zapisal prav s svojimi opernimi stvaritvami, v katerih je na edinstven način združil lepoto in globok izraz melodije, bogato zvočno paleto orkestra ter napetost dramskega dogajanja.

Manon Lescaut na potovanju skozi Puccinijev glasbeni opus sledi Lastovka (La rondine), na sporedu konec februarja in v začetku marca, Madamo Butterfly, pretresljivo zgodbo o gejši Čočo san in tragičnosti njene neuresničene ljubezni si boste lahko ogledali 22. in 24. marca, Tosca bo na sporedu v maju, cikel pa bomo sklenili s Turandot, ki bo na sporedu 29. novembra 2024, prav na dan skladateljeve smrti.