Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo danes že petdesetič uprizorila duhovito mladinsko uprizoritev o zakompliciranem odraščanju izpod peresa Janje Vidmar in Maje Borin Elvis Škorc, genialni štor v režiji Mateje Kokol. Igrajo Matija Stipanič, Liza Marijina, Minca Lorenci, Gorazd Žilavec, Irena Varga in Viktor Hrvatin Meglič.

Uprizoritev je februarja 2021 nastala po romanu Janje Vidmar, ene najprepoznavnejših in najbolj branih slovenskih mladinskih pisateljic, ki je v istoimenskem romanu iz leta 2018 dokazala, da ni spretna zgolj v pisanju izjemno kompleksnih problemskih romanov, pač pa tudi v izbrušenem situacijskem in besedilnem humorju pri obravnavi najrazličnejših najstniških zagat.

Dramatizacija romana je nastala po idejnem konceptu dramaturginje in soavtorice dramatizacije Maje Borin. Uprizoritev skozi sodobne gledališke prakse najstnikom na duhovit način predstavi »zamotan« svet trinajstletnika. Uprizoritev režiserke Mateja Kokol pa skozi številne dramske, komične, romantične, sanjske, eksperimentalne, glasbene in gibalne elemente najstnikom predstavlja, da je v svetu kompleksnih problemov najrazličnejših najstniških zagat marsikaj svetlega in pozitivnega.

Scenograf je Matic Gselman, kostumografijo podpisuje ekipa uprizoritve, skladatelj je Aleš Zorec, koreograf Gaj Žmavc, oblikovalka svetlobe Mateja Kokol, lektorica Mojca Marič, korepetitor Robert Mraček.