Satomi Netsu


Satomi Netsu je začela svojo plesno izobrazbo na Mednarodni plesni šoli v Maleziji, kjer je študirala pod vodstvom učiteljev, kot so Igor Khokhlov, Dana Bakunchyk, Eva Evdokimova in Lynne Charles. Leta 2002 je nadaljevala svoje izobraževanje na Vaganova baletni akademiji pod vodstvom učiteljice Irine Sitnikova. Nato je svoje veščine izpopolnjevala v letih 2005 in 2006 na Kanadski baletni šoli Goh pod vodstvom Mei Fang Lin. Med leti 2007 in 2009 je nadaljevala svoje plesno izobraževanje na Londonskem plesnem centru in prejela pouk od učiteljev, kot so Margaret Barbieri, David Ashmole, Patricia Linton in Viacheslav Samodurov.

Njena profesionalna kariera se je začela pri Dunajskem festivalnem baletu, nato je nadaljevala s Teatru de Ballet v Sibiu, Romunija. Sodelovala je z Kijevskim baletom Narodne opere Ukrajine in od leta 2015 je članica Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor.

Satomi Netsu je svoj talent predstavila v širokem naboru klasičnih baletov, med katerimi so Labodje jezero, Hrestač, Trnuljčica, Giselle, La Bayadere, Don Kihot, La Sylphide, Le Corsaire, Raymonda, Navihanka, Paquita, Coppelia in Napoli. Poleg tega se je posvetila tudi sodobnemu repertoarju in nastopila v delih, kot so Peer Gynt, Carmina Burana, Hora, Stabat Mater, Kekec Edwarda Cluga, Nanine pesmi (Nana), Evgenij Onjegin, Smrt v Benetkah, Romeo in Julija Valentine Turcu, Myth Gaja Žmavca, Cantata Maura Bigonzettija, Falling Angels Jiříja Kyliána in Left Right Left Right Alexandra Ekmana.

Nastopa v