Bogdan Stopar


Solopetje se je učil pri prof. Simoni Raffanelli Krajnc, s katero je v času šolanja sodeloval pri številnih projektih. Tako se je preizkusil v skrajšanih operah v vlogah Princa Tamina iz opere Čarobna piščal, Čarovnice iz opere Janko in Metka, Bastiena iz opere Bastien in Bastienne ter v vlogi Zajčka iz otroške spevoigre Koga se strah boji?. Leta 2012 je v okviru Evropske prestolnice kulture z vlogo polkovnika Pickeringa nastopil v muzikalu My Fair Lady.
V sezoni 2013/2014 je postal član opernega zbora SNG Maribor, kjer občasno nastopa tudi v manjših in srednjih solističnih vlogah. V sezoni 2014/2015 je nastopil v naslovni vlogi pravljične opere Obuti maček Césarja Cuija, nato pa še kot branjevec v muzikalu My Fair Lady. V sezoni 2015/2016 je poustvaril vloge drugega pretorijca, Senekovega prijatelja in konzula iz Monteverdijeve opere Kronanje Popeje, ter vlogo drugega Filistejca iz opere Samson in Dalila. V naslednjih sezonah pa so mu bile zaupane vloge Froha v operi Rensko zlato, sela iz opere Trubadur, stražarja iz opere Lady Macbeth iz Mcenskega okraja,  ter vloga notarja v Bellinijevi operi Mesečnica in Fredericka Fleeta v muzikalu Titanic. S postavitvijo spevoigre Ugrabitev iz Seraja mu je bila zaupana vloga Pedrilla,v operi Adrea Chenier vloga Opata, v operi Marpurgi vloga Janija ter v opereti Planinska roža vloga Mirana Svetlina.

Solopevsko znanje je izpopolnjeval na seminarjih pri prof. Wilmi Vernocchi v Italiji, pri priznanemu baritonistu Marcosu Finku, pri sopranistki Rebeki Lokar in vplivnemu tenorju Renzu Zulianu.

Nastopa v