Nagovor direktorja

Drage obiskovalke in obiskovalci, ljubiteljice in ljubitelji gledališke, glasbene in plesne umetnosti!

Slovensko narodno gledališče Maribor je kulturna institucija z več kot stoletno tradicijo, ki ni le močno zaznamovala podobe mesta, ampak tudi širše regije, ter s kontinuirano produkcijo svojega programa pomembno vpliva na razvoj umetnosti in kulture na Slovenskem. Naše gledališče je prostor, ki resnično pripada nam vsem in v katerem se srečujejo različne generacije občinstev in sobivajo različni pogledi, strpnost, solidarnost, kultura dialoga ter najrazličnejše
poetike in estetike s področja glasbe, plesa in dramske umetnosti. Izredno ponosen sem, da nam je z umetniškimi direktorji Drame, Opere in Baleta uspelo pripraviti program, ki je aktualen, provokativen, zanimiv, estetsko dovršen, kritičen in obenem občutljiv ter razumevajoč do številnih družbenih problematik.

Program Drame, Opere in Baleta ter koncerti simfoničnega orkestra za vsakogar ponujajo nekaj edinstvenega, kar me navdaja s prepričanjem in z optimizmom, da bosta marsikatera obiskovalka in obiskovalec bogatejša za novo spoznanje in umetniško doživetje. Še posebej prisrčno pa vas vabim, da (p)ostanete naša abonentka ali abonent, s čimer ne boste zgolj podprli vrhunskih uprizoritev SNG Maribor, ampak boste deležni številnih ugodnosti, ki so prav gotovo tudi nekakšno priznanje za vso vašo dosedanjo zvestobo in nadaljnjo podporo.

Vabim vas torej, da se nam tudi v novi gledališki sezoni 2023/2024 pridružite pri odkrivanju novih odrskih uspešnic, ki vas bodo prav gotovo navdušile z raznolikostjo kalejdoskopskih podob in žlahtnostjo umetniških okusov!

Vaš
Danilo Rošker, direktor SNG Maribor