Simfonični orkester Slovenskega narodnega gledališča Maribor pod taktirko priznane dirigentke Daniele Candillari bo v soboto, 1. aprila 2023, ob 11. uri v Dvorani Frana Žižka izvedel matinejski koncert. Koncert, ki je del Mladinskega abonmaja - programa, ki smo ga v letošnji sezoni namenili vpeljevanju mlajšega občinstva v svet gledališča - bo očaral vse generacije.

Program pričenja Serenada št. 13 v G-duru, K. 525 Wolfganga Amadeusa Mozarta, pogosto imenovana "Mala nočna glasba". Ta skladba je ena najbolj priljubljenih mojstrovin klasične glasbe.

Sledi Koncert za klarinet in violo, op. 88 Maxa Brucha, ki je nastal leta 1911 in odraža avtorjev značilni romantični slog, v katerem se bosta predstavila solista Lovro Turin na klarinetu in Roberto Papi na violi. Kombinacija teh dveh inštrumentov ustvarja edinstven in očarljiv zvok, ki bo zagotovo očaral mlajše poslušalce in jih popeljal v svet lepote in čarobnosti.

Koncert se bo zaključil s Simfonijo št. 94 v G-duru Joseph Haydna, znano tudi kot "Simfonija presenečenja", eno izmed Haydnovih najbolj priljubljenih del, znano po nepričakovanih in igrivih glasbenih presenečenjih, ki zabavajo poslušalce.

Koncert matineja je izjemna priložnost, da doživite lepoto in moč klasične glasbe pod taktirko briljantne Daniele Candillari, sicer dobre znake mariborske Opere, saj je svojo kariero v njej pričela kot zborovodkinja. V desetletju pa se je kot dirigentka uveljavila v opernih hišah in na koncertnih odrih po Severni Ameriki in Evropi. New York Times jo je pohvalil zaradi “samozavesti in očitno neizčrpne energije”, Review STL pa zaradi “močnih ter dih jemajočih predstav”.