Velika in Stara dvorana SNG Maribor sta v jubilejni stoti sezoni dobili novi imeni, in sicer po ljudeh, ki so v njiju umetniško ustvarjali in so s svojim delom obogatili mariborsko, slovensko in svetovno kulturo. Stara dvorana se odslej imenuje DVORANA FRANA ŽIŽKA, Velika dvorana pa DVORANA ONDINE OTTA KLASINC.

Fran Žižek (1914–2008) je po študiju v Pragi leta 1938 v Mariboru ustanovil Neodvisno gledališče. V Drami SNG Maribor je od leta 1945 do 1966 uveljavljal moderne umetniške tokove v režije domačih in tujih klasikov ter sodobnih dramskih del. Bil je ravnatelj mariborske Drame (1964–1967) in ustanovitelj Tedna slovenskih gledališč leta 1966, iz katerega se je nato razvilo Borštnikovo srečanje. Bil je tudi med pionirji slovenske televizije, saj je postavil realizacijske osnove tako rekoč vseh televizijskih zvrsti, nato pa kot profesor televizijske režije navdahnil številne nove generacije ustvarjalcev.

V Trstu rojena Ondina Otta Klasinc (1924–2016) je v Operi Slovenskega narodnega gledališča Maribor od leta 1958 po odmevni mednarodni karieri, ki jo je popeljala domala po vsem svetu, odpela velik del koloraturnega, lirskega in mladodramskega sopranskega repertoarja. Leta 1972 se je poslovila od nastopanja. Za svoje delo je prejela številne ugledne domače in tuje nagrade ter priznanja, leta 2005 pa je za življenjsko delo, vrhunske operne dosežke in prispevek k slovenski kulturi prejela tudi zlati red za zasluge Republike Slovenije.