Tradicionalna Operna noč, ki nastaja v sodelovanju Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor, Narodnega doma Maribor in Festivala EZL EK, bo letos v četrtek, 23. septembra 2021, ob 18. uri ljubitelje glasbe zbrala na novem prizorišču, na Glavnem trgu v Mariboru.

Pod taktirko Simona Krečiča bodo nastopili Simfonični orkester SNG Maribor, zbor Opere in solisti Sabina Cvilak, Valentina Čuden, Petya Ivanova, Andreja Zakonjšek Krt, Irena Petkova, Martin Sušnik ter Jaki Jurgec. Prisluhnili boste lahko najlepšim arijam in zborom iz največjih opernih uspešnic iz italijanske, francoske in slovenske operne zakladnice.

Organizatorji si od vsega začetka želijo, da bi tako kultura kot umetnost še naprej ostali javni dobrini, ki morata biti dostopni prav vsem, zato je ogled koncerta brezplačen. Na letošnjem prizorišču, ki se je s promenade Mestnega parka preselilo na Glavni trg, bo obiskovalcem na voljo več kot tisoč sedežev. Zainteresirani jih bodo lahko zasedli ob izpolnjevanju pogoja PCT. Organizatorji obiskovalce naprošajo, da se na Operno noč odpravijo pravočasno.

Koncert bo tradicionalno posnel tudi Regionalni RTV center Maribor, posnetek pa si bo še isti večer mogoče ogledati na TV Maribor ob 21. uri in v nedeljo, 26. septembra 2021, ob 21. uri na TV Slovenija 2.