Nejc Cijan Garlatti


Po končani prvi stopnji prava se je Nejc Cijan Garlatti odločil, da se vpiše na AGRFT, smer igra. V najstniških letih je bil namreč član Amaterskega mladinskega odra, ki deluje v novogoriškem gledališču, in navdušeno je spremljal novogoriško produkcijo, predvsem sta ga očarali predstavi Sen kresne noči v režiji Janusza Kice in Plešasta pevka v režiji Vita Tauferja, ki sta tudi malce zakrivili, da postavi pravo na stran in se odloči za igro. “Ukvarjanje z gledališčem je lahko za mladega človeka osvobajajoče, saj lahko z delom in ustvarjalnim izražanjem presežeš osebne strahove,” je Nejc Cijan Garlatti povedal za Primorske novice. Goričan, ki je bil skoraj desetletje del dramskega ansambla SNG Nova Gorica, a je medtem malce skočil tudi na svobodo (igral je v ljubljanski Drami, PDG Kranj, APT, gledališču Glej, koprskem gledališču in MGL), se je v mesecu maju 2019 zaposlil v Drami SNG Maribor. Prvič ga bomo kot člana mariborske Drame lahko videli v Grmačah, otvoritveni predstavi sezone 2019/2020, ki bo počastila stoletnico mariborske Drame.

Za svoje igralsko delo je Nejc Cijan Garlatti prejel nagrado Staneta Severja 2016 za igralske dosežke v slovenskem poklicnem gledališču za vlogo Viteza Hansa v uprizoritvi Ondina (SNG Nova Gorica), ki jo je žirija pospremila z besedami: “Nejc Cijan Garlatti po mnenju žirije v omenjeni vlogi blesti z izpovedno in igralsko energijo, ki jo premore redkokateri mlajši igralec, in suvereno oblikuje kompleksen lik ter dokaže, da je igralec, ki se mu lahko brez bojazni zaupa glavno vlogo. Gre za senzibilnega, prepričljivega in predvsem sodobnega igralca,” je še zapisala žirija.

Nastopal je v celovečernem filmu Pojdi z mano, kratkih filmih Dober tek, življenje in Siddharta do konca ter v seriji Ena žlahtna štorija.

Nastopa v