balet
Lukáš Timulák, Jiři Kylián, Nacho Duato

4 Elements

Predstave trenutno ni na sporedu

4 Elements

Gostovanje Baleta Narodnega gledališča Brno

4 elements
Koreografi: Lukáš Timulák, Jiří Kylián, Nacho Duato

Štiri razburljive koreografije o ženskah in moških, o redu in elementarni spontanosti.

4 Elements je večer sodobnega baleta, ki predstavlja koreografije najbolj priznanih koreografov. Ballet NdB je prvič sodeloval z eno najbolj priznanih osebnosti sodobnega baleta – z Nachom Duatom. Njegova koreografija Gnawa je impresivna predstava z glasbo, značilno za severnoafriško regijo in sosednje Sredozemlje. Gnawa je polna plesne in glasbene moči, čutne elegance, organskega ritma Mediterana ter plastične in dinamične koreografije Nacha Duata.

V tem večeru si lahko ogledate tudi dve izjemni koreografiji Jiříja Kyliána Sarabande in Falling Angels. Moški in ženski elementi so predstavljeni z mojstrskimi kompozicijami vsakega naslova. Falling Angels prikazuje ženske, plesalke, njihovo ambicijo po popolnosti in njihovo podrejenost ženski psihi v različnih življenjskih situacijah. Po drugi strani je Sarabande čisto moška zadeva. Koreograf v nekaterih pogledih šovinistično gleda na moško agresivnost, ranljivo občutljivost in civiliziranost, raziskuje njihovo spolnost, občutke ničvrednosti, pomembnosti … in neumnosti.

Del baletnega večera je tudi izvirno delo Lukáša Timulaka Skriti red, kjer avtor obravnava strukturo našega bitja, življenje v svetu vidnih in nevidnih vzorcev.

 

Premiera
9. 3. 2018,
Narodno gledališče Brno
Trajanje


Vabimo vas na ogled